Преражаднето на Fiat - Topolino

Надявайки се да повтори успеха от възраждането на миниавтомобила 500 от миналата година, Fiat ще се опита да вдъхне живот на ново име от миналото. Така според слуховете името Topolino може отново да бъде на дневен ред. Италианската компания планира да създаде ново семейство от евтини модели от B-сегмента, които да се произвеждат в бившата фабрика на Zastava в Сърбия. Така се очакват нови модерни коли Topolino, които да започнат да слизат от конвейера през 2010 година.

Новината съвпада с подписването на меморандума за разбирателство между Fiat и сръбското Министерство на икономиката и регионалното развитие, според което италианският производител придобива контрол на стария завод на Zastava. Fiat ще инвестира повече от 700 милиона евро в това място през следващите няколко години в подготовката за новата моделна гама, съобщават от Automotive News.

Първият модел, който ще бъде произведен, би трябвало да се казва Topolino и подобно на оригинала от 1936, той също ще бъде компактна двуместна кола. Ще бъде базиран на същата платформа като градския мъник 500, но по-къс в дължина (около 3150 мм). В края на 2010 година трябва да се появи и четириместен вариант, а ако всичко върви по план, би трябвало да се появи и по-престижен модел, който обаче ще носи логото на Lancia.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини