Най-дългият мобилен телефон в света

"Шоколадчета", "тухли", "миди" и други подобни - попадали сме на какви ли не любовни названия на мобилни телефони, повечето от които описват техния форм-фактор. Почти винаги те са замислени така, че да се прибират в джоба. Е, не и в този случай - дизайнерът на този концептуален телефон на име NEED Phone Тамер Косели явно не е съгласен с такава идея. Поради това концептът му е един от най-дългите мобилни телефони, които ще видите в живота си.

Според Косели мобилните телефони са "базови мултимедийни устройства", ако оставим настрана традиционната им функция - да се употребяват за разговори. Замисълът на дизайнера бил да създаде устройство без "излишни" функции. Не, не сте ни разбрали погрешно - в това устройство НЯМА да откриете MP3 плеър, възможности за възпроизвеждане на видео, дори няма и камера! За сметка на това е налице сензорен екран. Всъщност не, сензорните екрани даже са два. Единият е OLED, който показва "базова информация", докато другият е перфектен за скролиране - и разполага с предостатъчно място за превъртане на свръхдълги списъци с контакти.

Честно казано, като технически възможности не можем да кажем, че описаното по-горе звучи особено вдъхновяващо, но ако не друго, когато ви омръзне, със сигурност ще можете да използвате този телефон като заместител на бейзболната бухалка.
Източник: tehnozona.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини