Цървена звезда кани Ицо

Христо Стоичков е на път да подпише договор като старши-треньор на Цървена звезда, гръмна с новината белградското радио Б92. Камата в момента е в сръбската столица, където води последни преговори с изпълнителния директор на звездашите Горан Буньевчевич.

Според информацията на Б92 контактите между един от най-големите клубове на Балканите и бившия ни национален селекционер датират от няколко седмици, а подписването на договор може да стане още тази вечер.


Новината за евентуалното ангажиране на българската легенда мигновено обиколи всички водещи сръбски медии, но не намери потвърждение от президента на Цървена звезда Топлица Спасойевич. Той заяви, че в края на седмицата ръководството на клуба ще се събере, за да анализира резултатите през сезона и едва след това ще се заеме с търсенето на нов наставник. Журналистите са направили опит да говорят и със спортния директор Буньевчевич, но засега той не е открит за коментар. Стоичков е без работа, след като беше уволнен от втородивизионния испански Селта през есента на миналата година. Най-успешният български футболист се спрягаше за пост в любимата си Барселона, но явно предложението да води Цървена звезда е променило плановете му. На горещия стол на "Мала Маракана" Ицо ще замени Александър Янкович, който преди време работеше в Левски. Под негово ръководство Звезда остана без трофей през изминалата кампания. Сръбският гранд е готов да предостави на Стоичков сериозни средства за нова селекция, а две от набелязаните имена са на халфовете на ЦСКА Удоджи и Маркиньос.

Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини