Mercedes Benz SL65 Black Series - чудо

Mercedes Benz и тяхното вътрешно тунинг студио AMG най-накрая представиха малко повече детайли и снимки за своето уникално издание на базата на SL65 AMG – феноменалният Black Edition. Цената започва от 320 000 долара в САЩ и 309 000 евро в Европа. Новият модел на Mercedes идва с битурбо 6-литров V12 двигател с мощност от 661 к.с. (постижими при 5400 об/мин) и въртящ момент от 1000 Нм. Това реално са си 20 к.с. повече от мощността на другия голям суперавтомобил – Mercedes McLaren SLR 722.

Въртящият момент се препраща към задните колела посредством петстепенна автоматична трансмисия, екипирана с новата програма на AMG – speedshift. Благодарение на нея предавките се сменят за само 250 милисекунди. Това пък в комбинация със страховития V12 и подобрената трансмисия позволява на SL65 Black Series да ускорява до 100 км/ч за само 3.9 секунди. Максималната скорост пък е оценявана на близо 320 км/ч. Всъщност обаче тази максимална скорост е ограничена умишлено от скоростната кутия.

За доброто ускорение помага и успешна програма за редуциране на теглото, благодарение на която са свалени 250 кг от стандартния SL65. Taka окончателната маса на новия Black Series възлиза на 1870 кг. Това се получава с широко ползване на въглеродни влакна, неподвижен покрив, малко обеднен интериор, както и повече алуминиеви компоненти на мястото на съответните стоманени. Предният капак на автомобила също вече е от въглеродни влакна. Освен това отзад също има нов въглероден спойлер, който се повдига при скорости над 100 км/ч.

Други интересни елементи, които заслужават да бъдат споменати, включват регулируемо окачване, увеличена ширина на модела, по-големи спирачки, интегриран заден дифузьор и по-нисък преден капак.

Общата дължина на модела възлиза на 4589 мм, ширината – 1960 мм, а височината – 1286 мм. Междуколесната база е 2560 мм. Автомобилът стъпва на земята посредством 19-инчови колела, обути в 265-милиметрови гуми отпред, и 20-инчови колела с 325-милиметрови гуми.

Новият SL65 Black Series ще направи световния си дебют на автомобилното изложение в Париж през октомври и ще влезе в продажби от началото на следващата година.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини