10 начина да се скрием от камерите по пътя

Въвеждането в употреба на видеокамери, фиксиращи нарушенията на правилника, застави хитреците зад волана да изучават опита навън, където практиката тип "биг брадър" се прилага от доста години. Оказва се че, въпреки твърденията на катаджиите, че никой не може да се скрие от всевиждащото око, са възможни някои "подходи".

На видеозаписи на адрес www.sparcoman.ru са показани десет начина за скриване от камерите.

Ето и краткото им описание:

На десето място – поляризационен филтър. Номерът е покрит с тънка пластина, която при различен ъгъл на гледане изкривява образа. Номерът тук се вижда ясно само под прав ъгъл, а отстрани, отгоре и отдолу не се чете. Минусът тук е че при спиране за нещо друго лесно се открива от катаджиите пиниза.

Девето място е за "хамелеон". това е съвършенно прозрачна пластинка, която се слага върху номера и при подаване на ток към нея губи напълно прозрачността си.

Осмото място е за въртящия се номер, който има от едната страна едно съчетание от цифри и букви и друго от другата. По време на каране, дакрепен на специална ос той се превърта и камерата фиксира съвършенно друг, а не вашия номер.

На седмо място е номер покрит с безцветен лак, към който са добавени отрязаващи люспи.

Шестата позиция е за сгъващия се номер, който на ръка лесно се прибира под бронята.

Петата и четвъртата са за подобни устройства, но вече механични, които вдигат или свалят номера, като става и за предния и за задния.

Бронзът е за механизъм, който бързо прибира номера в бронята, среброто е за много изящното решение използващо струята на въздуха. При по-висока скорост тук закаченият на панта в горната си част номер сам се вдига във въздуха.

Първото място е за електронен механизъм, който не само скрива номера, а и бързо го заменя с друг в стил "Джеймс Бонд".
Източник: auto-press.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини