Намериха Йети, правят ДНК анализ

Трима ловци на йети обявиха, че са се натъкнали на труп на снежен човек в горите на Джорджия. Снимки и описание на съществото са представени на Cryptomundo. Ловците ще представят резултатите от ДНК анализ на находката на пресконференцията, която е насрочена за петък, 15 август в Калифорния.

Според съобщението, необикновеното създание е около 2,50 м.високо и тежи над 225 кг. Съществото е от мъжки пол, с червеникава козина, но изглежда по-скоро като човек, отколкото като маймуна. Според откривателите му, съществото се е движело на задните си крака. Ловците твърдят, че в същия ден, когато е намерен трупа, местните жители са видели в гората още няколко живи същества от същия вид. Размерът на ходилото на Bigfoot е 43 см.

Намерилите трупа на загадъчното същество Матю Уитън (Matthew Whitton) и Рик Дайър (Rick Dyer) са собственици на сайта bigfoottracker.com, посветен на снежния човек. Двамата (бивш офицер от полицията и бивш сътрудник в изправителен дом) организират експедиции за залавянето на Йети. В петък те ще представят находката си заедно с Том Бискарди (Tom Biscardi), който е автор на няколко книги за снежния човек.

Според уверенията на Уитън, Дайър и Бискарди, след пресконференцията ще бъде извършена експертиза на трупа на съществото, в която ще участват молекулярен биолог, археолог и палеонтолог. Кога и къде ще бъдат направени анализите, както и местонахождението на снежния човек не се съобщава. По думите на откривателите, йети се намира в хладилник на добре защитено място (по голямата част от Джорджия е със субтропичен климат).

Легенди за съществуването на снежен човек, или йети, има още от древногръцки времена. В творчеството на различни народи се срещат изображения на космати хора-майнуни с огромен ръст. До момента няма никакви достоверни доказателства за съществуването на йети.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини