Кошмарно: Чупакабра и той на ДНК анализ

Името чупакабра произлиза от испанските chupar – смуча и cabra – коза.

Онази мартенска нощ през 1995 год. с нищо не се различавала от другите в Пуерто Рико, малък остров в Карибския регион. Било тъмно като в рог и тихо. Странни зелени светлини се появили на пътя и се устремили към оградата на овчарника. А на сутринта фермерът установил, че осем овци са мъртви. Нито капка кръв не останала в телата им.
На врата на жертвите имало две дупки. Така действа чупакабра – безжалостното куче-вампир. В Пуерто Рико има регистрирани убити животни през периода 1950-1980 година. И сега страшният хищник сякаш се завръщал.

Съобщения за обезкървени трупове на животни в този период идват от Доминиканската Република, Аржентина, Боливия, Чили, Колумбия, Хондурас, Никарагуа, Панама. На някои от убитите животни липсвала не само кръвта, а и вътрешните органи. Чупакабра започнал своето кърваво (или безкръвно) шествие по американския континент, унищожавайки овце и кози.

Независимо, че чупакабра унищожавала огромно количество животни, не успявали да го снимат. От показанията на очевидци се очертал наистина чудовищен образ: приличащо на влечуго или на маймуна същество, покрито със сиво зелени люспи и дълги игли по дължината на на гръбнака. Някои даже твърдят, че са видяли големи ципести крила. Странното същество е високо около метър и 50, придвижва се на задните си крака на подскоци. Според очевидец чупакабра скача на височина 6 метра (?).



Носът на звяра е сходен на носа на пантера или куче, езикът му е раздвоен и има страшни бивни. Когато е раздразнен съска или пищи, има характерен серен мирис. През нощта очите му светят червено. Друга характерна черта на чупакабра, освен голямата му кръвожадност и абсолютна ненаситност, е направо свръхестествената му способност да се изплъзва от преследвачите си.

През април 2006 се появява съобщение за неизвестно животно, което убива домашни птици по същия начин – в централните части на Русия.

През 2004 г.каубой от Тексас застрелял звяр, който нападал животните му. Занесъл мъртвия чупакабра в Калифорнийскиа университет, за ДНК анализ. Резултатът изненадал стрелеца - ужасният чупакабра бил всъщност койот, болен от кожна бoлест, водеща до окапване на козината и лющене (поради силния сърбеж). През 2004 г. в Тексас били намерили още два трупа на чупакабра, за които се доказало, че са на болни койоти. Други 3 странни трупа, намерени след опустошаването на кокошарник в тексаска ферма през 2007-ма отново били на койоти.

Но тези дни ловците на чупакабра изглежда получават реванш. Шерифът Брандън Ридъл (Brandon Riedel) от градчето Куеро, помагайки на своя позната при проверка на оградата на пасището, заснел с видеокамера хищник, за който нямал съмнение, че е чупакабра, такъв, какъвто го виждал по телевизията. Съвсем скоро собственичката на пасището била намерила 3 странни трупа, а в кокошарника и някой изтрепал 30 пилета. Предвидливата стопанка запазила части от намерните трупове в хладилника си, а след това ги пратила за ДНК анализ.

Скептиците може да са прави - в Тексас има твърде много койоти, които понякога нападат ферми. И именно в Тексас са намерени всички трупове на чупакабра, които впоследствие са се оказали на койоти. Може би тайнственият чупакабра е всъщност познато на всички животно?

Слабото място на тази хипотеза е, че не обяснява случките с чупакабра в Пуерто Рико. И внимавайте сега: именно там, според неназовани източници са разположени свръхсекретни бази на Пентагона, където се правят биологически опити. И защо да не предположим, че за дяволските си експерименти военните ползват точно койоти. Какво се получава тогава – генно изменени койоти. Според други пък има сериозни доказателства чупакабра да са докарани на Земята от пришълци.

Каквото и да е, ще бъде установено от ДНК анализа. Засега относно йети нищо не се доказа. Очакваме да ни осветлят относно кръвожадните чупакабра. Мистиката и несъстоялите се разкрития изобилстваха през миналата седмица.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини