Audi S5 Evo - представиха прототипа

Audi представиха специална единична версия на своето купе S5. Това стана пред журналисти на пистата Рикардо Тормо край Валенсия, Испания. От базираната в Инголщат компания твърдят, че това засега е експериментален модел. Уникалният S5 бе наречен Evo и притежава стандартен 4.2-литров V8 двигател с мощност от 420 к.с. разбира се, няма как да не се мине и без традиционната за спортните модели на Audi седемстепнна S tronic трансмисия на Audi с два съединителя.

Като се изключи по-мощният двигател и скоростната кутия с два съединителя, S5 Evo е оборудван със същите неща като стандартния S5. Това означава, че концептуалният модел ползва същата система Quattro за постоянно задвижване на четирите колела с променливо разпределение на въртящия момент. Базово въртящият момент се разпределя в съотношение 40:60 в полза на задните колела. Evo притежава и режимите comfort и sports, като вторият осигурява по-бързи предавки, по-добра обратна връзка от педала за газта, както и малко по-втвърдена возия.

Екстериорът на колата е до голяма степен идентичен като този при нормалния S5. Официалните лица от компанията пък не искали да потвърдят дали специалният S5 Evo ще влезе в производство като специално лимитирано издание. Някои журналисти обаче вече са имали късмета да тестват модела. Ако S5 бъде произвеждан, той би бил идеално свързващо звено между настоящия S5 и предстоящия RS5. Що се отнася до въпросния RS5, от него се очаква 4.2-литров V8, но този път с 450 к.с.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини