Евакуират Ню Орлийнс

Хиляди хора се редят на автобусни и железопътни гари, за да се измъкнат от Ню Орлийнс с приближаването на урагана "Густав" на крайбрежието на щата Луизиана, в който се намира градът, преживяващ травматични спомени от урагана "Катрина", предаде Ройтерс.

Градът, който отбеляза третата годишнина от бедствието този петък, все още няма издадена заповед за задължителна евакуация. Кметът Рей Нагин каза, че ако "Густав" - вече опасна буря от четвърта категория с ветрове със скорост до 230 км в час - запази досегашния си курс, задължителна евакуация на населението може да бъде обявена в ранните часове на неделния ден.

Но с пресните спомени за опустошенията от "Катрина", мнозина вече решиха да напуснат града, голяма част от който е разположена под морското равнище. "Густав", вече истински ураган, се движи към западната част на Куба и може да достигне бреговете на Луизиана рано във вторник.

Властите са подготвили автобуси и влакове, за да евакуират при нужда около 30 хиляди жители на града, които не са в състояние да го напуснат сами
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини