Google ще получава фотографски данни от GeoEye-1

Google е подписала споразумение с компанията GeoEye, която ще доставя на Интернет гиганта фотографски данни от спътника, който трябва да бъде пуснат тези дни. Споразумението предвижда Google да стане ексклузивен онлайн издател на графични библиотеки.

По думите на Марк Брендер, вице президент по корпоративни комуникации и маркетинг на Google, новите спътникови сведения ще бъдат използвани за разширяване на проектите Google Maps и Google Earth.

Финансовите условия на сделката не се съобщават, но е известно, че спътника GeoEye с тегло 1000 килограма ще бъде пуснат от военно въздушната база на САЩ в щата Калифорния. Спътникът GeoEye-1 трябва да бъде изведен на височина 681 километра и с негова помощ ще могат да се правят снимки, на които ясно да се виждат обекти с размери 41 сантиметра.

Разбира се потребителите няма да могат да виждат такива обекти, защото според правителството на САЩ, компанията има право да публикува само обекти с размер по-голям от 50 сантиметра. В съобщението се казва, че спътника ще получава, обработва и предава ежедневно висококачествени фото данни от площ 300 хиляди квадратни километра.

Сегашната разрешаваща способност на Google Earth е 15 квадратни метра на пиксел.
Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини