Google пусна beta версия на новия си браузър

Той ще се нарича Google Chrome и ще има за цел да се справя по-бързо с JavaScript и уеб приложения.

Това съобщение прочетохме преди минути в блог с препратки към вчерашна публикация в Google Blogoscoped, където има и по-детайлно описание на проекта.
От него става ясно, че новият браузър Google Chrome ще е базиран на рендеринг енджина Webkit и JavaScript Virtual Machine V8. Интерфейсът изглежда ще е доста подобен на този в Opera, само че ще бъде със специални табове, които са разположени в най-горната част на прозореца, над адресната лента. Самата адресна лента пък Google нарича "omnibox" и ще има възможности за "довършване" при писането на адреса, подобни на тези във Firefox 3, да речем. Отделните страници в браузъра ще могат да се разглеждат и във вид на по-малки "прозорци в прозореца" (тъмбнейли).

По всичко личи, че засега проектът е в съвсем начален стадий на развитие и е твърде рано да се съди за качествата на самия брузър, но си струва да отбележим поне и любопитния начин, по който Google са обявили инициативата - с комикс, разпратен до ключови уеб разработчици. Повече скрийншоти можете да разгледате тук. изтегли го от тук

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини