Валя Балканска след турне в Щатите: Подканихме българите там да се върнат в родината

В САЩ подканихме всички българи да се върнат в родината, защото България е уникална и незабравима страна. Това каза известната народна певица Валя Балканска, цитирана от „Фокус”.

Родопската прима преди дни се завърна от едномесечно турне в САЩ и Канада, заедно с гайдаря Петър Янев и група „Оратница”.

По време на турнето родопските изпълнители са изнесли концерти в няколко големи градове на Щатите и са били посрещнати с огромна радост и вълнение.

„Едни се смееха, други плачеха от радост, носталгията по родината им е голяма. Тези, които са там, мислят как да се върнат, а тук пък мислят как да отидат в чужбина”, каза Балканска и допълни, че много от тях са споделяли, че им липсва родината и мислят след време, да се върнат отново и завинаги да си останат да живеят в България.

„Бяха толкова щастливи и доволни от нашето присъствие и от концертите, и много хора казаха, че това лято ще дойдат в България специално за Роженския събор, защото са жадни за български фолклор”, каза още певицата и допълни, че с тези концерти те са поставили рекорд по публика там.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини