ПФ свали доверието си от Полина Карастоянова

Депутатката Полина Карастоянова е освободена от поста зам.-председател на Парламентарната група на Патриотичния фронт и от всички комисии, в които участва.

Това обяви пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на групата и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Отпреди 6 месеца е свалено доверието в нея от НФСБ, с чиято листа тя стана депутат. Сега цялата група, включително колегите от ВМРО, гласувахме единодушно да бъде извадена от комисиите, в които участва”, заяви той, цитиран от "Фокус".

Тогава от НФСБ обвиниха Карастоянова, че защитава лобистки интереси на асоциации на винаро-лозарите. Това стана, след като тя единствена от групата подписала промените в Закона за акцизите и данъчните складове, с които се въведе ограничение за варене на ракия за малките казани с вместимост до 500 л.

"Всеки, който преследва чисто лобистки интереси, ще получи шут", категоричен бе тогава Симеонов.

От ВМРО обаче защитиха Карастоянова, която категорично отрече да защитава нечии интереси, и тя запази постовете си.

Днес лидерът на НФСБ обясни, че решението на групата е продиктувано от съмнения за защита на лобистки интереси, но този път на дружества, управляващи авторски права. Това било свързано с дейността на Карастоянова като председател на Комисията по култура.

Там има директни лобистки текстове, които са подкрепени от нашата представителка и дават възможност само на две организации изцяло да узурпират въпроса с авторските права, което противоречи на свободната конкуренция, свободно сдружение – неща, които са в противоречие с демократичните разбирания на Европа и света”, мотивира се Симеонов.

Той обаче уточни, че засега Карастоянова остава в ПГ, защото няма единодушие по въпроса дали да бъде изключена от нея. Симеонов обаче подчерта, че от НФСБ настояват тя да бъде изключена, тъй като не притежава качествата за народен представител от ПФ.

От групата предлагат на председателското място в парламентарната Комисия по култура и медиите Карастоянова да бъде заменена от Славчо Атанасов.

Човек с достатъчен принос към културата, в качеството му на кмет (на Пловдив - б.р.)", подчерта Симеонов.

За Комисията по икономика и туризъм пък от ПФ предлагат Димитър Байрактаров, който също бил човек с икономическо образование и с ясни и категорични позиции.

В Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество е издигнат Петър Петров, който имал достатъчен принос в тази област.
 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини