Засаждат близо 7 хиляди цветя в Смолян

Изображение 1 от 2

    Нови 2000 стръка летни цветя засаждат служителите от звеното по озеленяване към почистващата фирма на Новия център в града. От днес  6 вида цъфтящи през лятото растения, ще красят централния площад „България“ и района около общинската и областна администрации.

    Основният критерии, по които са селектирани тези видове е задържането на цвета по-дълго време. „Преди 5-6 години тенденцията в озеленяването акцентираше върху всеки отделен цвят, при което зацветяването се извършваше при по-малка гъстота. Сега тенденциите са към сгъстяване на фигурите, с което се създават цветни петна“, отбеляза инж. Людмил Гочев, ландшафтен архитект на почистващата фирма.

    Засаждането е част от плана за лятно зацветяване на Смолян, което ще продължи до края на седмицата. Инж. Гочев добави, че благодарение на съвместните действия със специалистите от община Смолян са подбрани най-подходящите видове цветя, като са разгледани няколко оферти за доставка и е избрана оптималната. Предвидени са още около 5000 броя цветни стръка, които ще бъдат разпределени в кварталите „Райково“, „Устово“ и Стария център. Доставката на младите коренчета се извършва поетапно, всеки ден по около 1500 , с цел да се запазят свежи и да не престояват дълго време.    

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини