Швеция скри тренировката си от медиите заради скандал

Националният отбор на Швеция по футбол направи закрита тренировка преди утрешния си първи мач на европейското първенство срещу Ирландия.

Причина за това решение станаха прехвърчалите искри по време на петъчното занимание на тима, когато нападателят Джон Гуйдети и полузащитникът Албин Екдал размениха остри думи, а Гуйдети се скара и с помощник-треньора Петер Ветергрен.

Това доведе до решението на спортно-техническия щаб да не разреши на медиите да присъстват дори на традиционните първи 15 минути от сесията. Пресаташето на тима Никлас Бодел впоследствие обясни, че закритата тренировка е била изцяло насочена към мача с Ирландия и по време на заниманието футболистите са се концентрирали върху тактическите детайли за предстоящия мач в Париж.

"Това се случва всеки ден по време на заниманията на клубните ни отбори. Вярно е, че в националния тим не става често, но понякога се получава напрежение, особено когато играем на малки вратички. Има футболисти, които не умеят да губят, а има и играчи, които, когато спечелят, се подиграват на загубилите. Някои го приемат по-навътре", коментира нападателят Маркус Берг.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини