Опълчението на Северна Ирландия не спря Полша от първи успех на еврофинали

Изображение 1 от 2

    Полша постигна победа в първия си мач на европейското първенство по футбол, след като се наложи с 1:0 над Северна Ирландия на стадион "Алианц ривиера" в Ница.

    Единственото попадение в двубоя от група С вкара Аркадиуш Милик няколко минути след началото на втората част. Успехът е исторически за страната, тъй като е първият на европейски финали след двете участия през 2008 и 2012 година.

    "Дружина полска" доминираше напълно през целия мач и само малшансът и липсата на точност в завършващата фаза им попречиха да постигнат много по-убедителен резултат. Островитяните пък бяха изключително пасивни и стояха трайно в собствената си половина, а опълченската им тактика сработи само до началото на второто полувреме.

    От първата минута поляците демонстрираха, че няма да губят време за опознаване на съперника и се хвърлиха в неспирни атаки. Северноирландците се прибраха в половината си и не успяха да отправят нито един удар през първата част. Единствените им опити за атака бяха изсипани топки в предни позиции, които не стигаха до адресатите си.

    Отзад обаче островитяните бяха изключително стабилни и не позволиха на поляците да вкарат, което сякаш ги изнерви. В 32-ата минута Аркадиуш Милик се озова на страхотна позиция в наказателното поле и имаше достатъчно пространство пред себе си, но прати топката встрани от вратата. В 39-ата минута Бартош Капустка получи хубав пас на границата на наказателното поле и веднага стреля в левия ъгъл, но Майкъл Макгавърн се намеси добре и изби удара му.


    Шест минути след началото на втората част северноирландците капитулираха след попадение на Аркадиуш Милик. Той получи топката зад дузпата от Блашиковски и с плътен удар в долния ляв ъгъл вкара ценното попадение. То сякаш напълно отчая играчите на Мартин О`Нийл и до края мачът се доиграваше.

    Поляците продължиха да доминират, а съперникът им едва след 70-ата минута разбра, че няма какво да губи и започна по-често да излиза от половината си. Опитите им за натиск обаче всеки път бяха стопирани в зародиш, което отново ги ограничи само до хаотични центрирания.

    В крайна сметка резултатът се запази и поляците се поздравиха с първия си успех на европейски първенства.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини