Мечка с малко разкъса ръката на гъбар, човекът се спасил след борба

Мечка нападна гъбар в гората край смолянското село Сивино днес.

55 годишният Панайот Парев е с тежки разкъсни рани по ръката, зъбите на звяра са разкъсали сухожилията на дясната му ръка и плътта е отхапана до кокал. Около 18 часа пострадалият беше транспортиран в смолянската болница от горски стражар, който го срещнал докато бягал от мечката. Според лекарите от спешното отделение състоянието на пострадалия е стабилно и животът му е вън от опасност, но ще се наложи сериозно шиене на раните от травматолог.

Мъжът има охлузвания по главата, оплакал се и от болки в гърба. Той бил нападнат изневиделица в гръб от животното, което се оказало мечка с малко. Гъбарят се борил със звяра и няколко пъти се преобръщали по земята, разказа стражарят, който подал сигнал на спешния телефон и в последствие го качил на колата, за да го закара в болницата в Смолян. Линейката на спешна помощ ги пресрещнала по пътя.

Панчо, както го познават хората в Сивино, е дългогодишен гъбар, от години цялото му семейство се препитава с бране на диворастящи гъби в региона и познава гората като петте си пръста.

Двамата му синове Альоша и Алексей са категорични, че баща им е извадил голям късмет.

„Трудно се отърваваш от мечка, направо си е късмет за баща ми“, каза 30 годишният Алексей, който заедно с брат си и баща си по цяло лято са из гората и не крият, че се страхуват, но нямат избор, защото гората е източник на препитанието им.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ду
    Дунди
    1 0
    10:08, 17 юни 2016
    Г-жо Чакърова, моля поправете безбройните грешки в статията. ЕСКОМ е на високо ниво и не следва да се показва така.
  • 2
    Ни
    Николай Георгиев
    0 0
    11:14, 17 юни 2016
    " е откахапа ", "от чечката", "сериозна шиене ", " разказа стражярят", "дъгогодишен гъбар", " е източних на".
  • 3
    Ме
    Мехмедали- малкия
    2 -2
    11:33, 17 юни 2016
    Ас мога да кажа, че мечката е страшно животно и трудно може да остане жив това човек! Затова мога да каже че е било куче, а не мечка. Защото кучето хапе а мечката яде. Така е било! Друго да кажа че трябва това човек да му дават пестолет и да стреля на него в главата ако ще куче ако ште мечка да е, да го гърми и да умира! Заштото това човек храни къща с гората и трябва да работи затова да му дадът пестолет ако иска и пушка! Не да му викат за какво ти е пестолет? А тези които обича животното и кучето да отиват там при тях да ги ядът и хапят, не да ги защитават!
Последни новини