Мачовете днес: Въпросителните в още две групи ще намерят отговор

Изображение 1 от 2

    Днес ще се изиграят четири решаващи двубоя в две от групите на европейското първенство по футбол. От всички осем отбора, участващи в тях, само един - настоящият шампион Испания, има гарантирана виза за преките елиминации и само един със сигурност отпада от надпреварата - Украйна. За всички останали всяка точка е от значение.

    В група С световният шампион Германия ще се изправи срещу една от приятните изненади на турнира в лицето на Северна Ирландия, а Полша ще играе с Украйна.

    Бундестимът и "дружина полска" имат равен брой точки - по четири, но плътно зад тях са ирландците с три. Украинците пък ще се борят само за чест, тъй като са без точка и вече изгубиха шансове за класиране.

    На всички е ясно, че Северна Ирландия едва ли се надява на нещо повече от равенство срещу германците, но то може да се окаже решаващо в битката им за попадане сред четирите най-добри трети тима. Ако поляците пък загубят, с какъвто и да е резултат от Украйна, точка за осторвитяните ще ги прати директно на осминафиналите.

    В група D защитаващата титлата си Испания ще се изправи срещу Хърватия в мач, който ще определи победителя в крайното класиране. Иберийците имат шест точки и вече си осигуриха участие в преките елиминации и дори равенство ще им гарантира първото място. Хърватите пък имат четири точки и само победа може да ги изкачи на върха в потока и да им гарантира предполагаемо по-лек съперник на осминафиналите.

    Хърватите обаче не трябва да забравят, че мястото им там все още не е сигурно, тъй като Чехия има една точка и мач срещу Турция, която няма нито една до момента. Головата разлика на чехите е такава, че ако спечелят с по-голяма разлика то тази, с която Хърватия евентуално загуби, ще си гарантират второто място в групата.

    Плановете на турците обаче едва ли са такива и те ще искат да грабнат победата, защото тя ще ги върне в борбата за продължаване, макар и като един от най-добрите трети. Евентуално равенство между Турция и чехите обаче ще закопае и двата тима.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини