Шест катастрофи и пет пожара през последните дни в Смолянско

През периода от 29.07.2016г. до 01.08.2016г. на територията на ОДМВР – Смолян са регистрирани шест пътно-траспортни произшествия с материални щети, без пострадали участници в движението.

За същия период противопожарните служби са гасили и пет пожара, два от които заради човешка небрежност в открити терени-сметището край Девин и нива край село Дрянка, при които няма нанесени материални щети. Огнеборците са реагирали и на лъжлив сигнал за пожар в горски масив  край село Рибница. След извършена проверка на място от двама служители с един противопожарен автомобил на РС ПБЗН – Рудозем се установява, че няма възникнал пожар.

Сериозни щети е понесъл 51 гдишен мъж от Елховец, чийто дом пострада при пожар заради късо съединение в захранващ кабел на печката. Изгорели са домашно имущество - дрехи, пердета, пътеки, гардероб, опушени са стени и дюшеме.

Заради паднала мълния са изгорели и два декара иглолистна държавна гора в района на доспатското село Чавдар. Три противопожарни автомобила и служители на РСПБЗН Доспат са ликвидирали огъня и са спрели разпространението му.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини