Сметната палата даде на прокуратурата одитите на две общини

Одитните доклади за две общини - Левски и Рудозем, са изпратени в прокуратурата. Това съобщиха от Сметната палата, предаде Expert.bg.

Мярката се предприема при наличие на данни за престъпление. От институцията обаче не могат да оповестят подробности, докато не приключи наказателното производство. На сайта на Палатата двата доклада са публикувани без частите, изпратени на прокуратурата.

Одиторите са проверявали община Левски за съответствие при финансовото управление за периода от 1 януари - 31 декември 2014 г. Проверката в Рудозем е била за възлагането и изпълнението на обществени поръчки за периода от 1 януари 2013 — 31 декември 2014 г.

В частите за нарушенията в областта на обществените поръчки докладите са изпратени на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки. Те са изпратени съответно и на кметовете на двете общини и на общинските съвети.

Докладът за извършения одит на възлагането и изпълнението на обществени поръчки в Община Рудозем и материалите към него са изпратени и на Агенцията за държавна финансова инспекция (съгл. чл. 57 ал. 1 от ЗСП) и на специализираните органи за превенция и борба с измамите и корупцията на Европейския съюз.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини