Хасан и Ибрахим свириха за деца с увреждания, събраха 670 лева благотворително

Изображение 1 от 2

    Виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим изнесоха пред смолянската публика благотворителен концерт за деня на Съединението. Музикалното събитие се състоя в Родопския драматичен театър. То се организира от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в кв.“Устово“, с подкрепата на община Смолян.
    Директорката на Центъра Розалия Манева благодари за прекрасния концерт на близнаците, на семейството им и на община Смолян, която помогна за провеждането му. Манева благодари и за събраните средства в размер на 670 лв., които ще се използват за нуждите на Центъра.
    Една от целите на концерта е да се популяризира и дейността на социалното заведение. Двамата близнаци и семейството им бяха гости на Центъра в кв. Устово и така живеещите там деца и младежи с увреждания имаха възможност за социални контакти с младите музиканти. 
    Хасан и Ибрахим, заедно с малката Крисия, завоюваха престижното второ място на международния конкурс „Евровизия” през 2014 г. На концерта в Смолян те претвориха на пиано произведения на класиците Рахманинов, Шопен, Панчо Владигеров, Любомир Пипков и др. Талантът им смайва и професионални музиканти. Децата имат зад гърба си десетки национални и международни награди от различни конкурси. 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини