На 5 октомври напълно ремонтираният плувен басейн на Смолян отваря врати за посетители

Плувният басейн в Смолян отваря врати за посетители на 5 октомври /сряда/ от 10.00 часа. След като беше затворен и недостъпен за смолянчани повече от 20 години, емблематичното водно съоръжение е напълно обновено и ремонтирано и с нов облик. За основното реновиране и модернизиране на базата равителството отпусна близо 2 млн.лв. , а реализирането на проекта осигури на града една модерна база за развитието на професионалния и аматьорски спорт.

Работното му време ще е от 10.00 до 20.00 часа. Цените са съобразно Приложение 2 от Наредбата за определяне на такси за ползване на общинска спортна база, приета с решение на Общинския съвет-Смолян и влезнала в сила от 1.01.2016 г.

Плувният басейн в града ни е направен по европейски стандарт съгласно изискванията на FINA – Международната федерация за плувни спортове със седалище в Лозана, Швейцария. Той е с размери 25м на 12.5м, с пет коридора. Така базата в Смолян ще даде възможност за провеждането на различни по ранг състезания и турнири.

Общината няма да търси печалба от басейна, а средствата от входната такса ще се ползват за неговата поддръжка, обяви преди време кметът Николай Мелемов. 

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини