Басейнът в Смолян отвори врати за посетители, цените са повече от достъпни

Изображение 1 от 6

     Басейн като слънце отвори врати след основен ремонт в Смолян, след като повече от 20 години жителите на областния град нямаха закрита база за плувни спортове.

    От днес, 5 октомври, съоръжението ще посреща на повече от приемливи цени всички малки и големи любители на спорта, както и отбори за състезания. Плувният басейн в града е направен по европейски стандарт ,съгласно изискванията на FINA – Международната федерация за плувни спортове със седалище в Лозана, Швейцария. Той е с размери 25м на 12.5м, с пет коридора. Така базата в Смолян ще даде възможност за провеждането на различни по ранг състезания и турнири, като ще осигури на града една модерна база за развитието на професионалния и аматьорски спорт.

    Работното време започва от 10.00 ч. и до 20.00 ч. в басейна ще могат да плуват всички желаещи, като децата ще ползват съоръжението по график от 16ч до 18 часа, като ще плуват в три коридора, а останалите ще са за свободно плуващи граждани .  За деца и ученици до 18-годишна възраст свободно плуващи цената е два лева на час, а ако си закупят абонаментна карта тя ще бъде 20 лева за 20 плувания, което парви по 1 лев на час, реално е 50 % намаление за облекчение бюджета на децата и на родителите. За граждани над 18 години таксата за плуване на час е 5 лева, но ако си закупят абонаментна карта за 20 плувания от по 1 час, тя ще струва 70 лева, също с отстъпка за гражданите, обясни Христо Богомилов - главен експерт в администрацията. Могат да се ползват картите, които са били закупени за басейна в VII СУ „Отец Паисий”.

    Общината няма да търси печалба от басейна, а средствата от входната такса ще се ползват за неговата поддръжка, обяви Мелемов. Цялото общинско ръководство и граждани разгледаха новия и модерен басейн, а хората поздравиха Мелемов за новата и модерна придобивка.

    Кметът Мелемов от своя страна пък благодари на премиера Борисов и Правителството за отпуснатите около 2 млн.лв., с които напълно се обнови и ремонтира спортното съоръжение. Изцяло е реконструиран самият басейн, таванът на сградата, както и подовите настилки. Ремонтирани са съществуващите трибуни, поставени са нови седалки и парапети. Подменени са всички инсталации в басейна и останалите помещения. Обновена е вентилационната система и цялата електрическа инсталация, водопроводната и канализационната мрежа, а специална роботна система ще почисва всяка вечер водата в съоръжението, като има и допълнително външна почистваща система. За да не се ползва басейна като тоалетна, ще бъдат слагани специални оцветители във водата, което ще накара ползващите да се чувстват неудобно, ако злоупотребят, още повече, че комплексът разполага с перфектни санитарни възли.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини