11 °C

Басейнът в Смолян отвори врати за посетители, цените са повече от достъпни

Изображение 1 от 6

     Басейн като слънце отвори врати след основен ремонт в Смолян, след като повече от 20 години жителите на областния град нямаха закрита база за плувни спортове.

    От днес, 5 октомври, съоръжението ще посреща на повече от приемливи цени всички малки и големи любители на спорта, както и отбори за състезания. Плувният басейн в града е направен по европейски стандарт ,съгласно изискванията на FINA – Международната федерация за плувни спортове със седалище в Лозана, Швейцария. Той е с размери 25м на 12.5м, с пет коридора. Така базата в Смолян ще даде възможност за провеждането на различни по ранг състезания и турнири, като ще осигури на града една модерна база за развитието на професионалния и аматьорски спорт.

    Работното време започва от 10.00 ч. и до 20.00 ч. в басейна ще могат да плуват всички желаещи, като децата ще ползват съоръжението по график от 16ч до 18 часа, като ще плуват в три коридора, а останалите ще са за свободно плуващи граждани .  За деца и ученици до 18-годишна възраст свободно плуващи цената е два лева на час, а ако си закупят абонаментна карта тя ще бъде 20 лева за 20 плувания, което парви по 1 лев на час, реално е 50 % намаление за облекчение бюджета на децата и на родителите. За граждани над 18 години таксата за плуване на час е 5 лева, но ако си закупят абонаментна карта за 20 плувания от по 1 час, тя ще струва 70 лева, също с отстъпка за гражданите, обясни Христо Богомилов - главен експерт в администрацията. Могат да се ползват картите, които са били закупени за басейна в VII СУ „Отец Паисий”.

    Общината няма да търси печалба от басейна, а средствата от входната такса ще се ползват за неговата поддръжка, обяви Мелемов. Цялото общинско ръководство и граждани разгледаха новия и модерен басейн, а хората поздравиха Мелемов за новата и модерна придобивка.

    Кметът Мелемов от своя страна пък благодари на премиера Борисов и Правителството за отпуснатите около 2 млн.лв., с които напълно се обнови и ремонтира спортното съоръжение. Изцяло е реконструиран самият басейн, таванът на сградата, както и подовите настилки. Ремонтирани са съществуващите трибуни, поставени са нови седалки и парапети. Подменени са всички инсталации в басейна и останалите помещения. Обновена е вентилационната система и цялата електрическа инсталация, водопроводната и канализационната мрежа, а специална роботна система ще почисва всяка вечер водата в съоръжението, като има и допълнително външна почистваща система. За да не се ползва басейна като тоалетна, ще бъдат слагани специални оцветители във водата, което ще накара ползващите да се чувстват неудобно, ако злоупотребят, още повече, че комплексът разполага с перфектни санитарни възли.

    Щиляна Чакърова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Хороскоп за 21.09.2019

    Хороскоп за Овен

    Овен
    Дайте възможност на любимите ви хора да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми. Починете си. Не прибързвайте със съветите към близките ви. Без да искате ги натоварвате излишно. Занимавайте се със свои неща, които ви помагат да се откъснете от натоварващи мисли.
    21.09.2019

    Хороскоп за Телец

    Телец
    Подхождайте към решаване на проблемите делово, като се абстрахирате от емоциите. Запазете добрия тон и ведрата атмосфера около себе си, вслушвайте се в мнението и на другата страна. Помислете преди да предприемате каквото и да било. Предстои ви нещо ново, което изисква повече внимание и по-добра ориентираност.
    21.09.2019

    Хороскоп за Близнаци

    Близнаци
    Душевната ви хармония се отразява чудесно и на външността ви. Ако съумеете де преодолеете дребните недоразумения в отношенията с интимния партньор, денят обещава да бъде много приятен. Отделете време за приятелите си.
    21.09.2019

    Хороскоп за Рак

    Рак
    За предпочитане е да се включите в изпълнение на обща задача, отколкото да се опитвате сами да я свършите. Екипната работа ще бъде резултатна и ще ви остане време за по-приятни неща. С партньора си ще говорите за намеренията си и ще търсите мнението му по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но и вълнуваща.
    21.09.2019

    Хороскоп за Лъв

    Лъв
    Натоварванията днес не са препоръчителни, погрижете се за здравето си. Също така не допускайте дребни сплетни да развалят настроението ви. В добро разположение на духа сте и всичко, което измислите сега ще ви се отдава с лекота за напред. Въпреки това не се надценявайте.
    21.09.2019

    Хороскоп за Дева

    Дева
    Радвате се на много добро здраве днес. Настроението ви е приповдигнато и с лекота разведрявате атмосферата у дома. Може би ще бъдете заинтригувани от плановете на ваш приятел. Предложението му ще ви се стори доста привлекателно и едва ли ще се колебаете дълго преди да приемете. Нямате много време за да довършите ангажимент, по който отдавна работите.
    21.09.2019

    Хороскоп за Везни

    Везни
    Покажете на хората, които имат очаквания към вас, че държите на обещанията си. Бъдете коректни и в отношенията си с онези, с които работите. Не всичко е бизнес, по-важни са човешките взаимоотношения, стига да го разбирате и вие така. Никой не е застрахован от грешки, важно е да ги осъзнаем и избягваме за в бъдеще.
    21.09.2019

    Хороскоп за Скорпион

    Скорпион
    Работата ще ви наложи да вземете неотложни мерки, но помислете дали не пропускате важни неща. Вслушвайте се в градивната критика, полезно е. У дома ви очаква спокойствие. То все повече ви привлича и ви се иска да не ви напуска.
    21.09.2019

    Хороскоп за Стрелец

    Стрелец
    Не бъдете предубедени към хора, които ви предлагат партньорството си. Проверявайте собствената си информация и не предприемайте рисковани действия. Използвайте почтени средства и дайте изява на опита и авторитета си. Настроението ви ще се повиши от вниманието на скъп за вас човек. Пътуване или друго вълнуващо преживяване за някои от вас.
    21.09.2019

    Хороскоп за Козирог

    Козирог
    Заслужавате достойна почивка за усилията през седмицата. За някои от вас не е никакъв проблем да си я осигурят, но други ще трябва да се справят с опитите на близки и далечни роднини да ги ангажират. В повечето случаи можете с чиста съвест да се измъкнете без да се налага да давате обяснения. Все пак преценете дали подкрепата ви е наистина наложителна.
    21.09.2019

    Хороскоп за Водолей

    Водолей
    Ще си поставите цел и ще я следвате до края. Така ще постигнете бърз напредък и ще останете доволни от себе си. Изградили сте си авторитет на отговорен човек и това ще ви донесе поръчки и нови бизнес-взаимоотношения. Ще впечатлите някого с непрекъснатото си желание да сте интересни и загадъчни.
    21.09.2019

    Хороскоп за Риби

    Риби
    Предпочитате да сте сами днес и да размишлявате, но не се обграждайте с бариери. Приемете доброто отношение на всички и се опитайте да се впишете в обстановката. Така най-бързо ще преодолеете кризата си и ще продължите напред. И щом веднъж сте поели в правилната посока, няма да има какво да ви спре.
    21.09.2019
    Последни новини