23 годишен сериен крадец на коли от Смолян е привлечен като обвиняем

23 годишният Георги Г. от Смолян е привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Смолян за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство, посладвала повреда и шофиране без книжка. Автомобилният крадец задигнал две коли в рамките на три дни, последвали удари и повреда на автомобилите от Георги, който е неправоспособен водач.

На 28 септември той откраднал "Рено Меган" , оставено от собственика му отворено и с ключове на контакта. Само след няколко преки неправоспособният младеж се ударил в друго моторно-превозно средство, направил опит да избяга, но се забил в купчина пръст на ул. „Елица“ в Смолян. Там заразял колата, а контактният ключ скрил на друго място, впоследствие намерен от полицейските служители. Три дни по-рано – на 25 септември 2016 г., Георги  е извършил друго подобно деяние, задигайки БМВ от паркинг на автосервиз в кв. „Райково“. „БМВ“-то също било с ключове на контакта, малко след кражбата собственикът му получил обаждане от приятел, че видял колата му по пътя за Пловдив. В участъка на пътя между с. Бачково и гр. Асеновград крадецът  ударил лекия автомобил в мантинелата на пътя. По  този случай е образувано бързо производство в Районна прокуратура-Асеновград.

Обвиняемият Георги Г. не е осъждан, но срещу него се води още едно наказателно производство в Районна прокуратура-Смолян за нанесена средна телесна повреда, което все още не е приключено поради това, че се е укривал.

С определение на съда в Смолян на автохулиганинът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини