Австралийците ще трябва да изядат камилите си

Австралийците получиха препоръка да използват за храна местните камили, за да предотвратят екологична катастрофа, предаде FP.

В публикувания вчера, 9 декември доклад на Обединения център за изучаване на пустинята, популяцията на дивите камили в Австралия е достигнала милион и е най-голямата в света. Животните, разплодили се в такова количество, застрашават екосистемата и замърсяват водните източници.

За да привлекат внимание към проблема, активистите от центъра устройват днес барбекю в Канбера и ще гощават високопоставени чиновници с камилско месо.

"Месото е забележително, наподобява говеждо. Без мазнини, прекрасна здравословна храна", е обяснил пред медиите един от авторите на доклада.

През октомври учени препоръчаха на правителството на Австралия постепенно да се замени овчето и говеждо с месо от кенгуру, по друга причина. Овцете и кравите произвеждат огромно количество метан, който засилва парниковия ефект, а кенгуруто на практика на отделя газове.

Други животни, които са внесени в Австралия и са оценени като опасни за природата на континента, според Министерството на околната среда, са конете, магаретата, свинете, морските свинчета, лисицата, котките, козите и тръстиковите жаби. Тези видове ловуват и се хранят с "коренните" животни, отнемат им препитанието, стесняват ареала им и разпространяват болести.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини