Клинтън спечели и втория дебат срещу Тръмп

Кандидатите за президент на САЩ - Хилъри Клинтън от Демократическата партия и Доналд Тръмп от Републиканската - си стиснаха ръцете след диспута снощи.

На това обръщат внимание Асошиейтед прес и БТА, тъй като двамата не си подадоха ръка в началото на втория им телевизионен диспут, който се състоя в Сейнт Луис, щата Мисури.

В дебатите Доналд Тръмп постоянно прекъсваше Клинтън, но тя не се намесваше, когато той говореше - нещо, което бе отбелязано от модераторите.

Кандидатката на демократите се усмихваше от време на време, правеше кратки забележки и често сядаше, за да изслуша Тръмп. Той крачеше из залата, не сядаше и сочеше Клинтън, когато се обръщаше към нея и стискаше устни, докато тя говореше, отбелязва АП.

Запитан с какво Клинтън предизвиква възхищението му, Доналд Тръмп отвърна: "Тя никога не се предава, не се отказва и аз уважавам това, тя е борец".

След подобен въпрос Клинтън заяви, че уважава децата на опонента си, предаде ДПА."Неговите деца са невероятно способни и предани и според мен това говори много за Доналд".

"Не съм съгласна с каквото и да било друго, което той казва или прави", подчерта Хилъри Клинтън.

Във връзка с думите на Тръмп за сирийския президент: "Изобщо не харесвам Асад. Но Асад убива "Ислямска държава". Русия убива "Ислямска държава", Асошиейтед прес отбелязва, че това не е вярно.

Агенцията коментира, че за Башар Асад "Ислямска държава" е една от многото терористични групировки, които застрашават неговото управление, но неговите военни не се сражават срещу нея, а срещу сирийските опозиционни групи, някои от които са подкрепяни от САЩ.

Хилъри Клинтън е победила Доналд Тръмп във вторите им кандидатпрезидентски дебати в Сейнт Луис, според допитване на телевизия Си Ен Ен, цитирано от БТА.

Резултатите показват, че 57 на сто от анкетираните са посочили кандидатката на демократите за победител; 34 на сто са отговорили, че Тръмп се е представил по-добре.

Си Ен Ен добавя уговорките, че допитването няма общонационален характер, и че сред анкетираните са преобладавали привърженици на Демократическата партия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини