Новата постановка на Родопския драматичен театър "Нощен гост"-разказ за душата на животните през очите на дете

    Премиерата на най-новата постановка на Родопския драматичен театър „Нощен гост“ по разкази на Йордан Йовков ще бъде на 14 октомври от 19 часа в зала №1 на Театъра

    Предствлението е изградено върху прозата от емблематичния цикъл от разкази „Ако можеха да говорят“, писан от Йовков в края на живота му. Театралният разказ, в чийто център е природата и животните, е пресъздаден през очите на дете, в чиято роля влиза Мариян Горцев. Младежът от Смолян е възпитаник на театралната младежка школа към РДТ с ръководител Емилия Ованесян и това ще бъде първата му професионална изява на сцената. Неговата специална роля ще бъде на човешки език да пресъздаде „вълненията и чувствата“ на Йовковите герои от Цикъла, които не владеят Божията дарба да говорят и да общуват чрез словото, но имат друг език, различен от човешкия. Този език се опитват да разберат и да бъдат съпричастни към мъките и радостите и героите. Гост режисьор на постановката е Димитър Сарджев, който споедели, че е изключително удоволствие да работи с толкова всеотдаен и ентусиазиран творчески и актьорски екип като този в родопския драматичен театър в Смолян. Помощник режисьор е Янко Хусаров, а в постановката участват актьорите Емилия Ованесян, Божана Мановска, Джована Галиарди, Румен Трайков, Делян Илиев, Тодор Беров, Мариян Горцев.

    Осветлението е поверено на Кирил Кирилов, озвучаване - Кристиян Динев, театър- майстор Росен Атанасов, а гардероб и реквизит -Росица Атанасова.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини