Майката на убития Никола: Още няма възмездие

Все още няма възмездие, има само арест. Искам да видя какво ще направи съда в края на делото. Но вече сме спокойни от свършеното.

Това заяви почернената майка на 23-годишния Никола Терзиев - Анелия пред bTV, след като емоционалното писмо на дъщеря й Боряна до премиера Бойко Борисов доведе до ареста на шофьора, убил Никола на пътя с над 220 км/ч.

На 28 август 23-годишният Ники, работещ като разносвач на храна, умира на място, след като 28-годишният Бейтула Исмаил удря колата му с над 200 км/ч. на магистрала "Хемус", на входа на Варна.

Оказва се, че Исмаил е возил в своята кола 10-годишното си дете. Мъжът има и условна присъда, след като преди години блъснал и убил жена на пешеходна пътека. През 2014 г. обаче е реабилитиран. 

Въпреки втората причинена смърт на пътя, Бейтула Исмаил не бе задържан след катастрофата. Мъжът бе арестуван и обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост едва преди два дни - на 12 октомври. Наложена му бе и постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Защо убиецът на моето момче не беше арестуван тогава? Това е нещо, което трябва да се направи веднага след катастрофа с жертва. Нямало алкохол и наркотици – това ли е определящото? Смъртта си е смърт. Бейтула си е карал близо 50 дни из Варна, една ходеща бомба”, попита Анелия Терзиева. 

Майката призова за законови промени, според които след смъртен случай на пътя, предполагаемият виновник веднага да бъде задържан и да му бъде взета книжката.

Ние имаме една битка, която ще завършим, това не е войната. Ники е просто една битка, която ще избледнее след месец, след два, но за да спечелим войната, трябва да се обединим и да стигнем до промяна на законите”, категорична бе другата сестра на Никола - Ралица.

„Убиецът на сина ми живее, кара си автомобила, радва се на слънцето, а ние нямаме нищо. Един гроб, това имаме”, допълни майката на Ники. 

Семейството настоява за ефективна присъда по случая, като след изтичането й Бейтула да се яви отново на шофьорски изпит и психотест, които да определят дали да му бъде върната книжката. Предвиденото в закона наказание по обвинението, повдигнато на Бейтула Исмаил е "лишаване от свобода" от 2 до 6 години, а в особено тежки случаи - "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. 

Роднини и близки на семейство Терзиеви също са категорични, че ако около случая не се бе вдигнал шум, виновникът Бейтула въобще нямаше да бъде арестуван. 

„За нас е в кауза на Ники да се променят така законите, че да се защитават максимално правата на потърпевшите. Ако има смърт на пътя, присъдата никога да не е условна”, каза още майката на загиналия младеж.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини