ГЕРБ vs. опозицията заради поведението й към мигрантите

ГЕРБ нападна остро опозицията заради поведението им спрямо мигрантите.

Повод за това стана приетата от ЕП резолюция за насърчаване на миграцията от трети страни към Европа.

Оказа се, че евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български представители, които са подкрепили спорната резолюция, приета с 339 гласа "за", 333 - "против" и 25 - "въздържал се".

„Защо БСП непрекъснато плашат хората, че правителството не се справя с бежанския проблем и България ще бъде залята от мигранти, след като подкрепят такава резолюция“, попита реторично Галя Захариева от ГЕРБ.

Тя посочи, че в документа се казва, че "трябва да се избягва създаването на изолирани квартали за мигранти, като се насърчава тяхната интеграция и възможностите за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот".

В точка 51 пък се твърди, че миграцията е призната в световен мащаб като мощен инструмент за устойчиво развитие, тоест тя е полезна.

Според ГЕРБ не може евродепутатите от левицата хем да подкрепят такава резолюция, хем да насаждат напрежение и страх в обществото заради мигрантите.

Захариева обвини социалистите, че са част от организирането на протест в ямболското село Бояново, където ще бъде открит бежански център.

Тя призова кандидатът на БСП за вицепрезидент и евродепутат Илияна Йотова да отговори на хората в Бояново защо представителите на левицата в ЕП са подкрепили резолюцията за миграцията.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини