От 5 до 85- годишни се състезаваха на "Кенана" за 60 години ориентиране в Хасково

    От пет до 85-годишни се включиха днес в Отворения шампионат и старта за любители, посветени на 60-ата годишнина от съществуването на Ориентирането като спорт в Хасково.

    В Отворения шампионат, в който най-малката възрастова група беше 12-години, а най-голямата -над 65-години, днес стартираха 177 участника от 29 клуба в цялата страна. На старта застана и депутатът от Хасково Евгения Ангелова, която призна, че е дошла на „Кенана” заради носталгията към ориентирането, в което е била състезател 4 години като малка точно в Клуб „Компас 94”, организатор на събитието. В състезанието при мъжете участва и нейният съпруг Георги.

    „Здрав съм, прав съм  и на тези години, защото спортът ме крепи. А в нашия спорт има много чист въздух и красота, защото сме навън, сред природата”. С тези думи стартира 82-годишният Георги Чешмеджиев от клуб ”Соколец”-Самоков. Непосредствено на пътеката след него тръгна по маршрута и 8-годишната Рая Дианова от Търговище, която се състезаваше при 12-годишните. А по-късно стана и бронзов медалист в категорията си. В същата минута при мъжете стартира и нейният баща-Диан. Също като тях много от състезателите в елитните групи бяха довели наследниците си, които вече вървят по техните стъпки и също са състезатели по ориентиране.

    На финала специалните призове „Хасково” получиха златните медалисти в елитните групи мъже и жени-Петър Доганов от НСА-Сивен, София, завършил с време 32.15 мин. и Мая Недялкова от клуб ”Младост”-Благоевград, която измина трасето за 33.08 минути. Отборната награда спечели клуб „Валди”  от София.

    Медалите и отличията в различните категории и възрастови групи раздадох заместник-кметът на община Хасково Милена Трендафилова, депутатът Евгения Ангелова и председателят на Българската федерация по ориентиране проф.д-р Атанас Георгиев.

    За помощта към развитието на ориентирането председателят на хасковския клуб ”Компас 94” Тодор Стратиев връчи специален юбилеен плакет на община Хасково.

    А като на голям рожден ден, имаше и голяма торта, от която всички опитаха.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бо
      *************
      3 0
      11:06, 31 окт 2016
      Цецка участва ли или тя е извън възрастовите ограничения?

    Още новини

    Последни новини