Иракските правителствени сили превзеха шест района в Мосул

Войници от иракските сили за борба с тероризма отнеха от "Ислямска държава" шест района в източната част на Мосул, предадоха Ройтерс и БТА.

На сгради в превзетите райони е издигнат иракският национален флаг. Джихадистите са понесли тежки загуби, се посочва в съобщение на иракската армия.

Ожесточени боеве избухнаха тази сутрин в източните квартали, предаде и Асошиейтед прес. Иракски спецчасти започнаха настъпление, за да навлязат още по-дълбоко в града, а дижахадистите откриха ответен огън.

От строя е била изваден правителствен танк "Ейбрамс". Ислямисти са го поразили от близката сграда с ракета. Екипажът е успял избягал от димящата машина, видимо невредим.

Това е най-ожесточеният градски бой, който избухва в Мосул от началото на иракската офанзива преди повече от две седмици.

Настъплението е започнало с артилерийски удари по кварталите "Аден", "Тахрир" и "Кудс", заяви пред Асошиейтед прес подполковник Муханад Тимими от иракската армия. Двете страни започнали да се обстрелват с леко въоръжение и минохвъргачки.

Съобщава се също, че откъм територията под контрола на "Ислямска държава" са се появили булдозер и автомобил, вероятно натъпкани с експлозиви и готвени за самоубийствени атаки.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини