Откриват поредната Детска полицейска академия в Смолян

Поредната Детска полицейска академия ще бъде открита на 16.11.2016 г.,  в сградата на ОД МВР – Смолян официално ще бъде открита поредната Детска полицейска академия. През учебната 2016 -2017 г. тя ще се проведе с ученици от V и VI клас от Пето ОУ “Юрий Гагарин” в Смолян.

Стартът на тазгодишна детска полицейска академия ще бъде поставен тържествено в 15.00 ч. тържествено от директора на ОД МВР – Смолян, старши комисар Николай Димов, който ще приветства младите полицаи с „Добре дошли!“, а всеки участник в академията ще получи тениска с официалното лого на ДПА.

Основната задача на традиционната инициатива е да създаде и утвърди осъзнато отношение на децата към закона и законосъобразното поведение, да ги запознае с функциите на основните звена в МВР, както и да развие умението им да работят в екип. По време на занятията малгчуганите ще се учат да формират негативно отношение към правонарушенията и правонарушителите сред обществеността, особено в училище. Сред ценните знания ще бъде и придобиването на умения и навици при вземане на решение, касаещи собствената им (лична) безопасност, допълват от полицията.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини