Шефът на Административния съд в Смолян стана юрист на годината

Много награди бяха раздадени днес в Съдебната палата в Смолян. За втора поредна година там се проведе официална церемония по връчване на призове "Служител на годината".

Служители в съдебната администрация, съдии, прокурори и адвокати изпълниха днес залата на Административния съд в Смолян за официалната церемония. Процедурата по избор на „Служител на годината” е съвместна инициатива на Административен, Районен и Окръжен съд,  Районна и Окръжна прокуратура в областния град.
Игнат Колчев - председател на Административен съд - Смолян:13:06

Зачитаме труда на съдебните служители. Ние много добре си даваме сметка, че съдебната система в национален план е длъжник на обществото и нашата грижа, нашият стремеж е все повече да повишаваме качеството на нашите услуги, за да може съдебната система да отговаря в пълна степен на потребностите на обществото, каза Игнат Колчев - председател на Административен съд - Смолян
Номинациите бяха в три категории, а гласуването ставаше във всяка една от съдебните инстанции. В категорията за най-етичен служител от Окръжна прокуратура приза получи Добринка Шупчева, от Районна прокуратура наградените бяха Мария Иванова, Цветанка Беевска и Сийка Кузманова, от Районен съд - Величка Маркова, от Окръжен съд - Галя Хаджииванова и от Административен съд - Мария Русинова. Служителките от Районния съд Величка Маркова и от Районната прокуратура Мария Иванова бяха отличени и с втори приз в категорията "Иновативност, креативност и творчество при изпълнение на служебните задължения". В тази категория бяха наградени още Антония Маринкова от Административен съд, Гергана Чалъкова от Окръжен съд и Анна Костадинова от Окръжна прокуратура. В третата категория за най-качествено и професионално обслужване на гражданите отново се получи дублиране на призове - за служителките Анна Костадинова и Гергана Чалъкова, както и за Сийка Кузманова от Районна прокуратура. Отличия в тази категория получиха още Пенка Бояджиева от Районен съд и Теменужка Лимонова от Административен съд. По инициатива на адвокатската колегия беше връчен и приз за юридическо дълголетие. Получи го адвокат Митьо Митев. 

За първи път бе връчена годишна награда за юрист. В номинациите участваха адвокати, съдии, прокурори и следователи от съдебния район, а приза получи председателят на Административния съд Игнат Колчев.


„Това страшно много задължава, защото в още по-голяма степен изискванията към мен се повишават. И просто ще се старая. Значи аз искам да кажа, че за мен това не е годишна номинация, това е номинация която би трябвало да се дава веднъж в живота. Просто тя ще ме задължава оттук нататък да бъда същия какъвто съм бил до сега“, каза след награждаването шефът на Административния съд.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини