БСП зове за повече намеса на държавата в икономиката

От БСП планират да предложат по-голямо участие на държавата в развитието на икономиката, заяви депутатът от левицата Георги Свиленски пред БНТ. По думите му сега "държавата е абдикирала от всички свои функции и е оставила българският гражданин да се бори сам за своето оцеляване".

От гледна точка на бъдещите избори и бъдещето управление на България, Свиленски заяви, че БСП ще предложи нов модел за осъществяването му. Проектът за това е заложен именно в икономическата рамка и механизмите за нейния контрол и подпомагане.

Депутатът също критикува президента Росен Плевнелиев, че не е спазил Конституцията след оставката на кабинета на Борисов и се е включил в този "цирк от страна на управляващите".

По думите му именно управляващите са хвърлили "пясък в очите на хората" и са ги убедили, че ще се случи ново правителство, но това щяло да стане "със същото мнозинство, за което гласуваха отрицателно на изминалите избори".

Според него Плевнелиев е бил длъжен да назначи служебен кабинет, който да управлява до изборите.

По отношение на новоизбрания президент Румен Радев, Свиленски обясни, че БСП е дала категорични заявки, че няма да му се меси и че ще състави правителство едва след като бъде избрана от народа на парламентарни избори.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    реалист
    1 0
    18:16, 28 дек 2016
    Гладна кокошка просо сънува кокво можете да предложите освен да направите някоя далавера .ГЕРБ вдигна летвата много високо освен заедно с ДПС да окрадете парите на народа и да ни върнете пак на дъното в батака както винаги когато доидете на власт
Последни новини