Кристалина Георгиева вече е на работа в Световната банка

Бившият еврокомисар Кристалина Георгиева вече е на новото си работно място в Световната банка, съобщи самата тя в официалния си профил във Фейсбук.

"Изключително се радвам, че днес е първият ми работен ден обратно в семейството на Световната банка. Благодарна съм за възможността да продължавам да работя за решаването на проблемите на развитието, които стават все по-сложни. Признателна съм и на Европейската комисия за многото неща, които научих там", написа Георгиева.

На 28 септември правителството на Бойко Борисов изненадващо издигна кандидатурата й за генерален секретар на ООН, след като до този момент в няколко кръга от надпреварата участваше първата номинирана от страната ни - директорът на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Решението предизвика остра реакция от опозицията, а управляващите се оправдаха, че имало сигнали, че Бокова няма шанс. 

Георгиева обаче също не бе избрана и се върна в Брюксел. 

На 28 октомври Европейската комисия обяви, че тя е подала оставка, че ще остане на поста си най-късно до 31 декември, а от 2 януари 2017 г. става главен изпълнителен директор на Световната банка. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини