Обявено е частично бедствено положение в Община Смолян

    Община Смолян отправя апел към водачите на моторни превозни средства да се движат с вериги

    Пътищата се проходими при зимни условия, задължително с вериги навсякъде, но от днес, 10 януари 2017 се въвежда частично бедствено положение за отдалечени села и крайни квартали, съобщи кметът на Община Смолян Николай Мелемов. Мярката е превантивна, за да може да се ангажира и включи допълнителна техника за разчистване на пътищата до отдалечени села в Общината. “Сега е момента да се разчисти към малките и отдалечени села, има много сняг в района на селата по поречието на река Арда, в Търън снежната покривка е 40 см и трябва да се разчистят пътищата до тях“, обясни кметът и допълни, че в Киселчово например има и две погребения. Там също има нужда от допълнителна техника, за да се прокара път до гробището и да могат да се погребат покойниците. Сега всички автомобили трябва да се движат с вериги, както в град Смолян, така и по междуселищните пътища. От КАТ и общината са организирали съвместен контрол за колите без вериги, както и за почистването, особено в крайните квартали.

    „Наистина положението в града не е добро, тъй като останаха непочистени улици още при падането на първия сняг в края на миналата седмица. Получихме много сигнали от граждани, те са проверени и действително се оказа, че има много улици, които са останали непочистени. Фирмите, които имат ангажимент със зимното поддържане в тези райони ще бъдат санкционирани“, допълни градоначалникът.

    Община Смолян отправя апел към водачите на моторни превозни средства да се движат с вериги заради обилния снеговалеж. Така се гарантира собствената им безопасност , както и на останалите участници в движението и пешеходците. Към момента няма населени места без електрозахранване в община Смолян. На този етап пътищата се проходими при зимни условия и се разчистват. Според метеорологичните прогнози сняг ще вали през целия ден. Към момента снежната покривка е над 35 см .

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Сн
      Снежана Колева
      1 0
      16:29, 10 яну 2017
      От сутринта до сега-16ч.не съм видяла нито една почистваща машина по улицата -Хан Аспарух.И тротоарите,освен пред общината са непроходими.
      • Щи
        Щиляна
        0 0
        17:09, 10 яну 2017
        Госпожо Колева,аз видях машини да се движат, но движението не прави почистването...за жалост, защото се плаща на километър и движението" е рентабилно, но не и резултата! А самите тротоари са предмет на чистене на стопаните, към които са като прилещажа площ въпросните пространства. Между другото и пред общината не са почистени,странно, но факт!

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини