Съдят тв врачка, взела 40 000 лева, за да развали магия

Измамницата от Златица Николинка Василева, известна най-вече като врачката Ходжа Гюлшан, отново е на подсъдимата скамейка, съобщава днес „Телеграф”.

25-годишната жена, която изтърпява две ефективни присъди от 5,5 години затвор, е обвинена, че задигнала 40 145 лева от наивница от Разлог.

През 2011 – 2014 година Гюлшан многократно участвала в благоевградската телевизия ОКО в заснемането с видеокамера на предаването „Помощ от отвъдното”, в което се приемали телефонни обаждания на зрители, разказва всекидневникът.

Василева изтъквала паранормалните си способности и предлагала услугите си за премахване на черни магии. В предаванията тя винаги била с очила и бяла забрадка, закриваща косата и ушите й, и се представяла с името Ходжа Гюлшан.

През 2013 г. Л. П. от град Разлог гледала предаванията. Притеснена от здравословните проблеми на децата си, тя се обадила на един от телефоните, изписани на телевизионния екран.

Тя споделила тревогите си, а врачката й казала, че на цялото семейство бла направена черна магия. За да я развали, тя поискала сда й се изпрати сумата 265 лв. със запис до централната поща в София на името на Г. Георгиев.

Измамничката уверила притеснената жена, че „чрез самите пари разваля магията, а след като я развали, ще й ги върне”.

Към 30 септември 2013 г. с пощенски записи и чрез „Еконт” Л. П. няколко пъти превеждала суми от 880 до 10 000 лева – общо 40 145 лева.

Накрая тя помолила Гюлшан по телефона да й върне всички пари и получила първо обяснението, че за да се развали магията има нужда от още време и още пари. След това врачката изобщо спряла да се обажда на телефоните, известни на излъганата жена.

Предстои да бъде определена дата за поредния процес против Николинка Василева.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини