Треньорът по щанги Величко Чолаков: Смолянчани, елате в залата, Купата на кмета трябва да остане в Смолян

"Железният", както е популярен олимпийският медалист по щанги , а сега треньор , организира турнира съвместно с Община Смолян

„Нека всички смолянчани дойдат в залата, да подкрепят нашите щангисти и купата на Кмета да остане в Смолян!“

Това призова треньорът на Клуба по вдигане на тежести „Родопа“ Величко Чолаков за предстоящото утре Републиканско състезание по щанги. „Турнир от подобен ранг се организира за пръв път, никой кмет не е правил подобно състезание, а съм от 22 години в щангите и не знам за подобен двубой, правен от кмет“, коментира треньорът и допълни, че отборът на Смолян има реален шанс да влезе в челната тройка.

Отбори по вдигане на тежести от цялата страна вече са пристигнали, официалното откриване е в новата спортна зала на 28 януари от 12.30ч., а „СмолянБГвести“ ще излъчва онлайн състезанието и ще може да го гледате на сайта ни директно, и на живо.

Началото на силовото състезание ще бъде от 11.00 ч., като първи ще вдигат най-малките състезатели.

Сили в силовия спорт ще мерят деца до 18 години ,разделени в четири групи – деца, кадети до 16 години, трета група до 18 години и четвърта група – момичета до 17 години. Входът е свободен, а именитият щангист и олимпийски медалист, който вече тренира бъдещите надежди на Смолян в щангите, се надява залата да се изпълни със зрители и публиката да подкрепя фаворитите си.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини