Ужасени майки от Смолян: Водим децата си на детска градина като на война

"Ходим като на война, всеки момент се тресем дали ще паднем, ние или децата ни, недай Боже! Това е някакъв ад, но никой не иска да вземе отношение и да разчисти стълбите към детското заведение!" С тези думи възмутени млади майки от Смолян потърсиха помощ от новинарския  екип на "СмолянБГвести.нет", с молба да им помогнем да се реши проблема. Всеки ден в продължение вече на повече от 20 дни те "лазят" по заледените стълбища  към  ОДЗ №6 в областния град. "Страхуваме се сутрин, когато водяим децата си, още по-трудно е вечер когато ги прибираме и трябва да слезем по стълбите", жалваха се младите жени. След потърсено съдействие са им отговорили, че не е ангажимент на детското заведение да чисти стълбищата. От Общинската администрация припомнят, че е задължение на гражданите да чистят пред домовете си, на търговците пред съответните обекти, но никой не дава ясен отговор чие задължение са улични тротоари, стълбища и други обществени места, които не се явяват прилещажа площ пред нечия врата.

И все пак жените се надяват, че от общината ще изпратят някой от временната заетост, за да разбие леда и да отвори пътя за тях и  децата им.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Колко нагъл, присвояващ и некадърен трябва да си за да не оправиш достъпите до детските градини и спирките а в първите дни и до болницата. Браво кмете,браво Мелемов ти си най-великият????
  • 2
    Ид
    идея без пари
    1 0
    11:10, 29 яну 2017
    А защо майките не почистят сами стълбите. Ще се повредят ли, маникzра ли ще развалят или кафето им ще изстине?
Последни новини