БСП ще доказва преди вота, че е променена

Най-силното ни оръжие в предстоящата кампания на БСП ще е ако покаже, че е променена, заяви лидерът на градския съвет на БСП-София Калоян Паргов на заседание на градската конференция на столичната организация в неделя. Според него спечелването на предсрочните парламентарни избори е възможно, тъй като изборите няма да се подготвят от кадри на ГЕРБ, десницата е силно разколебана и разединена и листите на социалистите за кандидат-депутатите били с ново качество, с авторитетни личности, без фиктивни коалиционни партньори и опетнени и обременени от негативни изяви в миналото лица.

Паргов също така коментира, че срещу БСП стои противник, който макар и разколебан и отслабен, ще направи всичко да запази властта, с всякакви позволени и непозволени средства.

“Резултатите от президентските избори доказват, че когато играеш открито, честно и в съответствие с онова, което очакват българските граждани, успехът идва като логичен завършек на кампанията”, заяви лидерът на столичните социалисти.

По думите му социолозите отново заливат с числа и прогнози, но този път са окуражителни и подсказват, че за първи път БСП не влиза в кампания, която ще загуби.

"Победата е реалистична цел, но не е гарантирана“, надъха Паргов съпартийците си.

"Макар не всички действия на служебния кабинет да ни изпълват с възхищение, сигурно е, че изборите ще са по-честни от тези досега или поне по-малко нечестни“, смята лидерът на БСП-София.

Той призова да не се разглежда като най-важния въпрос реализацията на кадровия потенциал на БСП. По думите му всички са свързвали депутатството с единствената форма за лична реализация. "Сега обаче не е така и ние го усещаме и го знаем", коментира Паргов и изрази надежда, че листите ще бъдат не форма за лична кадрова реализация, а ракетата носител, която да ги изстреля към държавния връх.

"Ако в партийната организация се настанят трайно междуличностни войни, дори и да спечелим изборите, ние няма да можем да се задържим на вълната на победата“, смята той.

Всеки от нашите кандидати в листите трябва да излъчва или олицетворява три неща: компетентност, почтеност и българолюбие, продължи Паргов.

Той постави за цел на всеки партиен член да привлече за каузата за промяна поне по 20 избиратели.

"Основната тема в нашата национална предизборна платформа – борбата срещу растящото неравенство има своите особени измерения точно тук в столицата“, посочи още Паргов. Според него левите каузи в столицата не са традиционните за страната. Пo думите му лявото в столицата е защитата на парковите системи и зелените площи, свързано е с устройството на града, регулирането на трафика и развитието на обществения транспорт.

"София е особен град. София е град на бизнеса, град на политиката, на образованието, на науката, на държавната администрация, но и град на протестите. Мнозина в страната са настроени против София, но и мнозина, ако имат възможност, биха дошли да живеят тук. България избира своите правителства, но те падат именно тук – в София“, каза Паргов.

Източник: http://www.mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини