Нова Република: БСП е заплаха за териториалната цялост на България

Нова Република призова десните хора в България решително да се противопоставят на намеренията на БСП да откъсне страната от Европейския съюз.

Дясното обединение прие декларация, в която предупреждава за плановете на социалистическата партия да подчини окончателно България на червената мафия.

Според Нова Република имената на водачите на листи на БСП са красноречиви:

„13 от тях бяха част от парламентарната група, която избра Пеевски за шеф на ДАНС. Други двама бяха министри на Пеевски в кабинета „Орешарски“. А т.нар. нови лица са вдъхновителите на контрапротестите – те обвиняваха протестиращите срещу мафиотското им управление, че получавали пари, за да са на жълтите павета“, се казва в позицията.

Нова Република отива и по-далеч, заявявайки, че "БСП застрашава и териториалната цялост на България, защото начело на червените листи застават говорителите на пропагандната война с лъжи за „наближаващия разпад на ЕС“ и най-шумните защитници на незаконното анексиране на Крим преди три години".

Тъмносините са особено афектирани от това, че журналистът Александър Симов е начело на червената листа в Кърджали.

„Те облъчват българската публика с лъжата, че е нормално през 21 век една държава да откъсва територия от друга държава със сила. Те се противопоставят на целия демократичен свят, към който България принадлежи. Един от тях води листата на БСП в Кърджали – дали ще каже на хората там, че е напълно нормално утре Турция да си анексира това кътче от България?“, пише в позицията.

Ето и пълния текст на позицията на Политическия съвет на Нова Република:

Предупреждаваме, че БСП се готви да откъсне България от Европа

Нова Република предупреждава за намерението на БСП да подчини окончателно България на червената мафия и призовава за решително противопоставяне. Водачите на листи на партията-столетница са красноречиви:

13 от тях бяха част от парламентарната група, която избра Пеевски за шеф на ДАНС. Други двама бяха министри на Пеевски в кабинета „Орешарски“. А т.нар. нови лица са вдъхновителите на контрапротестите – те обвиняваха протестиращите срещу мафиотското им управление, че получавали пари, за да са на жълтите павета. Тази лъжа нито веднъж не беше доказана, но нейните разпространители днес са възнаградени с места начело на листите на БСП. Тези хора бяха слуги на мафията през 2013 година и не могат днес да бъдат промяната.

Нова Република предупреждава, че БСП застрашава териториалната цялост на България. Начело на листите на партията-столетница застават говорителите на пропагандната война с лъжи за „наближаващия разпад на ЕС“ и най-шумните защитници на незаконното анексиране на Крим преди три години. Те облъчват българската публика с лъжата, че е нормално през 21 век една държава да откъсва територия от друга държава със сила. Те се противопоставят на целия демократичен свят, към който България принадлежи. Един от тях води листата на БСП в Кърджали – дали ще каже на хората там, че е напълно нормално утре Турция да си анексира това кътче от България?

Нова Република предупреждава, че със своето корумпирано и комунистическо по характер управление ГЕРБ принуди стотици хиляди българи да посегнат към червената бюлетина на президентските избори, само и само да изгонят Борисов и Цветанов. Това даде кураж на БСП и сега партията отново се е озъбила за властта.

С всичко това БСП открито обяви намеренията си да води политика за откъсване на България от Европейския съюз и за открито противопоставяне на страната ни на свободния и демократичен свят. Българя е изправена пред реалната и сериозна опасност да бъде върната 20 години назад и отново да се озовем на кръстопътя, след който или оставаме завинаги разградена мафиотска територия, или ускоряваме усилията си да бъдем силна демократична държава.

Необходима е решителна дясна алтернатива, която да защити европейския път на България, да ускори растежа и да изкорени корупцията, да върне вярата на хората в доброто. Ако не постигнем съгласие за Нова Република, се връщаме в социалистическото управление, независимо дали ще бъде с участието на БСП, ДПС, техните производни псевдодесни партии или пък всички заедно.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини