Няколко бързи присъди за пияни шофьори, единият на 25 години с втора присъда за алкохол

Трима шофьори, двама от които под 25 години, получиха бързи присъди за пияно шофиране, съобщават от пресцентъра на апелативна прокуратура Пловидв.

51-годишният З.С. получи 10 месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, глоба от 400 лева и отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство за 10 месеца. На 3 февруари 2017 г. той беше задържан в Златоград с концентрация на алкохол от 1,99 промила в издишания въздух. 

Също за шофиране в пияно състояние е осъден и 24 годишен младеж, задържан в неделинско село на 5 февруари. Ж.И. управлявал “Фолксваген Поло” с концентрация на алкохол в кръвта с 1,56 промила в издишания въздух. Той е бил осъден на 6 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок, глоба от 250 лева и отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство за срок от седем месеца.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Мадан е осъден шофьор за управление на мотоциклет след употреба на алкохол, който при проверката се оказал и с регистрационна табела с номер за друго моторно превозно средство. 25-годишният Д.К. вече има една присъда за шофиране в нетрезво състояние. Съдът му наложил наказание от четири месеца лишаване от свобода при „строг“ режим и  лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година. На 20 август 2016 г. младежът бил задържан в Чепинци  с 1,89 промила алкохол и отнета книжка, а назначената по-къснотехническа експертиза показала, че регистрационната табела на мотоциклета е била фабрично произведена в Германия и не била издадена от органите на МВР в Република България.  Д.К. купил мотоциклета, който не бил в движение  и без табели, но не го регистрирал по съответния ред. Той намерил част от  регистрационна табела, монтирал я на моторното превозно средство и с нея го управлявал до спирането му от служителите на МВР.  

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини