Младеж влиза в затвора заради малолетна булка

Районният съд в Чирпан осъди на 10 месеца затвор 22-годишен мъж, който живее на съпружески начала с 13-годишно момиче.

Присъдата е постановена, след като подсъдимият е сключил споразумение с Районната прокуратура в Чирпан, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

22-годишният Васил М. заживял на съпружески начала с 13-годишното момиче в дома на родителите си в Чирпан на 19 юни 2015 г., като съжителството им продължава и в момента. 

Той е задържан и му е повдигнато обвинение за това, че без да е сключил брак, е заживял на съпружески начала с лице от женски пол, ненавършило 14-годишна възраст. По закон за това престъпление се предвижда наказание от 2 до 6 години лишаване от свобода..

Обвиняемият, който от 2011 г. до момента е осъждан пет пъти за кражби и грабеж, се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата.

То е одобрено от районните магистрати в Чирпан, които са наложили наказание от 10 месеца "лишаване от свобода", което Васил М. трябва да изтърпи при първоначален строг режим.

Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване. 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    1 0
    21:16, 22 фев 2017
    Правилно действат РОМИТЕ те и затова процента на ОПЛОЖДАНЕ е почти 100 Нашите български бамбини до 45 г правят кариера работят с спирали хапчета и като дойде време за деца ЗАПЕЦВАТ И хайде сега по доктори ИН ВИТРО ДА ама НЕ Старата печка не ПАЛИ
Последни новини