General Motors забавя модели

Марката на General Motors - Cadillac - от доста време се опитва да си изгради имиджа на стандарт, по който да се водят другите, и дори за известно време нещата наистина бяха така.

През изминалите четири десетилетия обаче иновациите, постоянството и качеството не са били отличителни характеристики на марката. И сега докато автомобилната индустрия е в един от най-трудните си моменти, Cadillac подготвят ново орязване на модели. Ще бъде невъзможно да се мине без някои закъснения и един от моделите, които ще бъде сред закъснелите, ще бъде иначе толкова очакваният CTS Coupe.

Производството на CTS бе отложено за средата на 2010 година, което означава, че официалният сериен модел ще дебютира през втората половина на следващата година и ще бъде позициониран като представител на моделната 2011 година. Същевременно дебютът на комбито CTS и изцяло новия кросоувър SRX ще си бъде по график - средата на настоящата година.

Пред Automotive News говорителката на GM Джоане Крел обясни, че са били направени серия промени по моделното портфолио на компанията, като ключовите причини са затрудняващите икономически условия.

И CTS не е единственият важен модел, чийто дебют ще бъде забавен. Компактният седан Chevrolet Cruze също е отложен за 2011 година. В интерес на истината същото важи и за открития вариант на Chevrolet Camaro.

В допълнение към различните закъснения в производството GM потвърдиха също така, че планират и серия редукции в процеса си на производство. В резултат на това до 2012 година се очаква да бъдат елиминирани близо 400 търговски представителства.

„Трябва да намерим точния обем на производството си покрай продажбите ни и наличността. Ще предприемем подходящите действия, които ситуацията изисква" - каза вицепрезидентът на компанията за Северна Америка, Ед Пепър.






Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини