Психично болен вдигна на крак пожарната, запалил декари стърнище в Устово

 Общо 11 пожара, седем от които само за ден на 5 март, са станали на територията на Смолянска област, съобщиха от полицията. Други 4 огнени инцидента са гасили службите в почивните дни от 2 март до днес.

Възрастен собственик е предизвикал пожар вчера около обяд докато почиствал стърнище в имота си в кв. „Устово“. При пожара е изгоряла суха листна маса в периметър от няколко декара, за щастие няма пострадали хора. Предполагаемата причина за възникване на пожара е небрежно боравене с открит огън от 66-годишния собственик на имота, който е психично болен. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ-Смолян и РД ПБЗН-Смолян за изясняване на обстоятелствата около пожара.

Другите 6 пожара на открито, които са станали същия ден отново са заради човешка небрежност при палене на огън на открито. Инцидентите са потушени без да настъпят сериозни материални щети, изгорели са сухи треви и храсти. Екипите на противопожарните служби са ликвидирали огъня , спасени са сгради в съседство и гора.

Други 4 пожара са гасили огнеборците от 2 до 4 март, трите заради непочистени комини в Мадан и Златоград и неправилно ползване на газова бутилка в Чепинци. На 4 март са горели и 3 декара стърнища край село Влахово, запалени от невнимателен стопанин. Екип от Смолян е загасил огъня и са спасени две сгради в близост до пламналия терен.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини