Веселин Марешки в Хасково: Бензинът по 1.80 лв. Веднага!

Изображение 1 от 5

    „Ако спечелим изборите и сме във властта, горивата навсякъде в България ще станат около 1.80 лв. „Воля“ не обещава като останалите – до края на първия мандат, до края на втория, след 5 или 10 години. Не, това ще стане веднага, до една година. Ако пък изгубим вота, това ще означава, че хората са доволни от живота си, от държавата и от управлението. Че са съгласни да бъдат ограбвани, мачкани и унижавани“.

    Това заяви на среща със симпатизанти в Хасково лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

    Той започна своето изложение с темата за корупцията и кражбите в сферата, която познава най-добре – горивата и лекарствата. „В момента маржът на цените на горивата в България е 50-70 стотинки. В нашите бензиностанции, вече в 15 града, масовият бензин и дизелът са по 1.80 лв. Днес погледнах в София, цената гони 2.10 лв. И доколкото знам, картелите планират да ги увеличат до 2.50 лв. Увеличението на заплати и пенсии, което се надпреварват да обещават, е безсмислено в сегашните условия. Защото картелите веднага ще вдигнат цените и може да се окаже, че всъщност човек получава реално по-малко. Затова обективният критерий според нас е покупателната способност - какво може да се купи със заплатата.

    Писна ми да ме ограбват. Пресметнахме, че годишно само от горивата картелите крадат от джоба на българина около 2 млрд. лв. годишно. Сложете в сметката лекарствената мафия, енергийната, търговските вериги, и сметката отива към 10 милиарда годишно, откраднати от джоба ни. Това прави почти един милиард на месец. Само с тези пари можем да оправим толкова много неща, и заплати, и пенсии. Това, което правят управляващите, е просто чудовищно. Крадат и се правят на бедни, защото не могат да харчат, без да ги забележат, но продължават да крадат. Колко може да изяде и изпие човек, в колко къщи да живее, колко коли да кара? Не разбирам каква е тази чудовищна алчност. Ограбиха всичко, останало отпреди 1989-а и продължават“.

    „Днес имах среща с представители на МВР. Пресметнахме, че от 80-те милиона, които дават за гориво годишно, поне 20 милиона се крадат от картелите. А не е само горивото, сложете дрехи, електричество, от всичко се краде“, допълни Марешки.

    Основен акцент в програмата на „Воля“, под номер 6 в бюлетината, е прилагане на бързи мерки за демографския проблем. „Идеята е да се отпуска безлихвен 10-годишен заем за млади семейства, над 21 години, с минимум средно образование, в размер на 300 евро на квадрат за семейно жилище. Така ще спрем изтичането на младите хора от страната“, обясни Веселин Марешки. Той допълни, че програмата на „Воля“ включва и други мерки за младите семейства. „Предвиждаме по 1000, 2000 и 3000 лева на дете за всяко семейство, отговарящо на горните условия. Бихме искали тези пари да са съответно 3, 5 и 10 хиляди лева, но подчертавам, говорим за мерки, които се прилагат веднага, а не в края на мандата или нещо такова. Ако успеем да си върнем тези 10 милиарда, които картелите крадат от нас, можем да го направим“.

    Попитан от залата как „Воля“ ще пресече корупцията в обществените поръчки, Марешки отговори: „Аз самият съм потърпевш от корупцията в обществените поръчки. Моята верига аптеки е номер едно на пазара за лекарства в страната. 3 милиона клиенти влизат в нашите 350 аптеки и купуват или не купуват лекарства. Въпреки, че сме номер едно на реалния пазар, на търговете на болниците сме кръгла нула. Там, където някакви хора харчат нашите пари, не мога да пробия“, обясни Марешки.

    Попитан от залата дали скоро ще има бензиностанция в Хасково, лидерът на „Воля“ отговори: „Вече трябваше да има, но един ваш бизнесмен ме излъга. Но работим по въпроса, така че очаквайте скоро евтини горива и в Хасково“.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!   

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини