Audi А4 Allroad: Нова шпионска снимка

Както линията ХС във Volvo, така и Audi Allroad представлява дълго комби със задвижване на четирите колела и възможност за движение в пресечен терен. До този момент обаче въпросният Allroad се предлагаше само като версия, базирана на А6.

Най-новите шпионски снимки показват обаче нов Allroad, базиран на А4. Въпросният автомобил е забелязан по време на тестове, като потвърждават слуховете от миналата година, че действително се подготвя подобен модел.

A4 Avant Quattro вероятно ще се окаже една привлекателна алтернатива в раждащия се клас на компактните SUV модели като BMW X3 и Acura RDX, както и на наскоро излезлите модели Mercedes Benz GLK, Infiniti EX и дори собствения Audi Q5. Остава да видим дали слуховете ще се окажат верни, въпреки че действително не би било особено практично, ако евентуалните Q5 и А4 Allroad си приличат толкова много.

Иначе елементите, които индикират, че виденият прототип представлява именно Allroad, включват по-широките калници, малко по-високия клиренс, както и новите брони, които изглеждат малко по-груби. Към това има и нови въздухозаборници, добавени са фарове за мъгла, както и специфични дизайнерски черти, които присъстват при офроуд автомобилите.

Все още не е ясно дали новият А4 Allroad ще се предлага като седан и комби, но пък се предполага, че от Инголщад ще се опитат да я запазят относително опростена – което означава, че въздушното окачване изглежда малко вероятно като опция. Предишни шпионски снимки разкриха седан Allroad – една относително по-престижна алтернатива на многото заимствани от ралитата седани със задвижване на четирите колела, каквито са Subaru WRX и Mitsubishi Lancer Evo X.

Иначе други нови характеристики на A4 Allroad може да включват евентуален диференциал с двоен съединител, както и 2-литров турбодизелов двигател. Нивата на мощността ще варират между 143 к.с. (и въртящ момент от 320 Нм) до 170 к.с. (и въртящ момент от 350 Нм). Също така може да има и своебразен флагман, който да притежава 204 к.с. и въртящ момент от 400 Нм.

Останалите двигатели ще останат същите като при другите А4 модели. Но Allroad моделите ще имат една основна черта – задвижването на четирите колела.
www.motorauthority.com
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини