Творческо ателие за Деня на Земята организират в музея

Творческо ателие посветено на 22 април - Деня на Земята организира Регионалният исторически музей "Стою Шишков" в Смолян. Инициативата е съвместна с РИОСВ-Смолян и Екоорганизация "Диви Родопи". Това съобщиха от музей
Световната общественост отбелязва Деня на Земята на 22 април. За първи път той се чества през 1970 г. в САЩ и Канада. Идеята е да се привлече вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея, като хората от цял свят се обединят в защита на околната среда. От 1990 г. Денят на Земята започва да се чества като международен и се отбелязва и в България. На този Ден представители от различни обществени прослойки се обединяват и реализират разнообразни дейности с цел подпомагане опазването на животинския и растителен свят на планетата.
През 2017 г. Международната мрежа за отбелязване на Деня на Земята стартира глобална кампания под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата“.
Включвайки се в инициативата смолянският музей кани всички съпричастни с опазването на околната среда да се включат в творческото ателие. То ще се проведе в експозиционните зали на музея на 20 април (четвъртък) 2017 г. от 15.30 часа.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини