Ученици се срещнаха с детската писателка Мария Маринова

Регионалната библиотека в Смолян организира две вълнуващи срещи с детската писателка Мария Маринова по повод Седмицата на детската книга и изкуства за деца.
Първата среща се състоя в ОУ „Юрий Гагарин” пред ученици до седми клас, които посрещнаха гостите с музикална програма. Втората се проведе в РБ „Николай Вранчев” с възпитаниците от ОУ Иван Вазов” и СУ „Отец Пайсий” и бе открита от три гайдарчета, които изпълниха песента „Рипни Калинке!”.
Детската писателка бе представена от завеждащата Детски отдел в библиотеката Емилия Коджебашева.
Присъстващите имаха удоволствието чрез лична среща да се запознаят с живота и творчеството на авторката, написала стихотворения, гатанки и фантастични приказки за деца и родители.
Членове на клуб „Приятели на Детски отдел” – ученици от втори „В”с клас с ръководител г-жа Раева бяха подготвили рецитал по весели стихотворения на авторката и прочетоха по роли приказката „Пепи разказва история за баба си”, която е част от втора книга „Войната на адроните”.
Мария Маринова представи най-новата си приказка, която все още не е излязла от печат и зададе остроумни гатанки за растения, животни и предмети. Малки и големи палавници се надпреварваха кой по-бързо да отгатва отговорите.
В края на срещата децата имаха възможност да закупят книжки и да получат автограф.
Членовете на клуб „Приятели на Детски отдел” бяха наградени с благодарствени грамоти за активното си участие в културно – масови инициативи провеждани от библиотеката.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини