Четвъртокласници изпитваха директорката Шехова на патронния празник на Първо

    Истински празник за ученици, учители и гости сътвориха днес възпитаниците на Средно училище "Св.Св. Кирил и Методий", известно в Смолян още като Първо. През миналата година школото отбеляза тържествено 160 години от създаването си. Сега за патронния празник - 11 май решили да празнуват по-нетрадиционно и да се обърнат към децата. "Искахме всеки педагог да подготви мил празник за своите деца, да им го подари, да се чувстват те няколко часа в училище щастливи и горди, че са част от Първо средно училище, а заедно с това и децата да направят мили жестове и всичко това да бъде посветено на буквите, словото, културата, това което ни прави българи и съхранява нашата идентичност", каза директорката Росица Шехова.
    Така се оформили повече от 12 ателиета с широко отворени врати, където децата се забавляваха, играха патриотични игри, пяха. Например четвъртокласниците си позволиха да изпитат директорката. Росица Шехова трябваше с мимика и жест да им обясни глагола "Обичам", а те да го разгадаят.
    Накрая всички ученици и учители се хванаха на общо хоро в двора на училището.
    Но преди това Първо СУ "Св.Св. Кирил и Методий" почете своите отличници. За отлични постижения през цялата година бяха връчени специални стипендии на седем ученици. От начален етап стипендиантите са Румяна Луканова от IV а клас и Михаела Кехайова от IV в клас. От прогимназиален етап със стипендия са Ирина Шопова от V а клас и Добринка Райкова от VII б клас. Стипендии получават и гимназистите Петър Марковски от Х а клас, Елена Билюкова и Елмира Молова от ХII а клас. Годишната стипендия е в размер на 100 лева и е придружена с грамота. Училището награди и изявени учители. Традиционно се връчват награди за цялостен принос, за учител на годината, за дебютант в професията. Тази година двама учители получиха наградата за цялостен принос - дългогодишната учителка по география Маргарита Владимирова и учителя по физкултура Здравко Славчев. Мая Стоилкова е учителят на годината, а младата учителка Радка Терзийска получи наградата за дебютант в професията.

    Величка Петкова

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини